Julio López
está desaparecido
hace 6438 días
versión para imprimir - envía este articulo por e-mail

Difusio de la campanya per l'alliberament d'en Ruben a un acte republicano español en VZLA
Por Alma Apatrida - Saturday, Apr. 22, 2006 at 10:39 PM

Difusio de la campanya per l'alliberament d'en Ruben a un acte republicano español en VZLA

Difusio de la campan...
thumb_gce_sn_anon_justicia.jpg, image/jpeg, 281x176

El passat dissabte 22 d'Abril a les 11.a.m. a la Plaza Bolivar de Caracas (Venezuela)es va celebar un acte de commemoracio del 75é aniversari de la Republica Espanyola. L'acte va consistir en la exposicio d'una serie de cartells i estava bastant animat amb les conversacions dels exiliats. Val a dir que hi va haver varies discusions animades (algunes d'elles retransmeses per les cameres) sobre el fet que s'hagi ningunejat, en certes ocasions, al sector revolucionari (CNT-FAI i POUM)realitzades per part d'alguns exiliats d'aquesta darrera organitzacio i simpatitzants de l'anarquisme. En aquest context (i despres de que sones en repetides ocasions varies cancons de l'época com L'Hime del Riego o "A las barricadas")quan va arribar el torn de les intervervencions per megafonia, un company llibertari que s'identificá com a membre del sindicat CNT va criticar la farsa que va suposar la "transicio" ja que es van heredar les institucions franquistes i burgeses i que era degut a aixó que a Espanya es cobria sota una tela d'oblit als combatents antifeixistes i es reprimia a la dissidéncia revolucionaria i anticapitalista, posant especial emfasi en el cas del company anarquista Ruben Masmano Bernal que es trova empresonat des del 9 de Febrer per la seva lluita compromesa amb diferents moviments socials barcelonins i exigint el seu immediat alliberament. Despres de les intervencions el company llibertari va estar conversant amb varis exiliats que l'hi van mostrar la seva solidaritat amb el cas i amb un medi comunitari d'un barri de Caracas interessat en el tema dels exiliats i la situacio dels moviments socials a l'Estat espanyol. Alguns venezolans es van interessar tambe per les diferencies de criteris que hi va haver dins els militants antifeixistes i per aspectes com "Republica burgesa" o "revolucio social". En general l'acte va estar forca be i va servir tan per recuperar una memoria necesaria com per difondre varies convocatories i mobilitzacions com les que s'estan duent a terme per la llibertat del company Ruben.

SI ES RECORDA LA REPUBLICA QUE ES RECORDIN TAMBE LES COLECTIVITZACIONS, RECORDEM ELS COMBATENTS ANTIFEIXISTES I REVOLUCIONARIS. LLIBERTAT IMMEDIATA PEL COMPANY ANARQUISTA RUBEN EMPRESONAT PER LA SEVA LLUITA SOCIAL. QUE NO DECAIGUI LA LLUITA !!

-------------------------

El pasado sabado 22 de Abril a las 11.a.m. en la Plaza Bolivar de Caracas (Venezuela)se celebro un acto de conmemoracion del 75 aniversario de la Republica Española. El acto consistio en la exposicion de una serie de carteles y estaba bastante animado con las conversaciones de los exiliados. Hay que decir que hubo varias discusiones animadas (algunes de ellas retransmitidas per las cameras) sobre el hecho que se haya ninguneado, en ciertas ocasiones, al sector revolucionario (CNT-FAI y POUM)realitzadas por parte de algunos exiliados de esta ultima organizacion y simpatizantes del anarquismo. En este contexto (i despues de que sonara en repetidas ocasiones varias canciones de la época como el "Himno del Riego" o "A las barricadas")cuando llego el turno de las intervervenciones por megafonia, un compañero libertario que se identifico com miembro del sindicato CNT critico la farsa que supuso la "transicion" ya que se heredaron las instituciones franquistas y burgesas y que era debido a esto que en España se tapava debajo de una vergonzosa capa de olvido a los combatientes antifascistas y se reprimia a la disidencia revolucionaria y anticapitalista, poniendo especial enfasi en el caso del compañero anarquista Ruben Masmano Bernal que se encuentra encarcelado des del 9 de Febrero por su lucha comprometida con diferentes movimientos sociales barcelonenses y exigiendo su inmediata liberacion. Despues de las intervenciones el compañero libertario estuvo conversando con varios exiliados que le mostraron su solidaridad con el caso y con un medio comunitario de un barrio de Caracas interesado en el tema de los exiliados y la situacion de los movimientos sociales en el Estado Español. Algunos venezolanos se interesaron tambien por las diferencias de criterios que hubo dentro de los militantes antifascistas i por aspectos como "Republica burgesa" o "revolucion social". En general el acto estubo bastante bien y sirvio tanto por recuperar una memoria necesaria como para difundir varias convocatorias y mobilizaciones como las que se estan llevando a cabo por la libertad del compañero Ruben.

SI SE RECUERDA LA REPUBLICA QUE SE RECUERDE TAMBIEN A LAS COLECTIVIZACIONES, RECORDEMOS A LOS COMBATIENTES ANTIFASCISTAS Y REVOLUCIONARIOS. LIBERTAD INMEDIATA PARA EL COMPAÑERO ANARQUISTA RUBEN ENCARCELADO POR SU LUCHA SOCIAL. QUE NO DECAIGA LA LUCHA !!

agrega un comentario


...
Por Alma Apatrida - Saturday, Apr. 22, 2006 at 10:39 PM

......
ruben-ignasi.gif, image/gif, 210x70

agrega un comentario